KOFFIE CONSULTANCY

CoffeeLab Independent biedt advies aan internationale organisaties, onderzoeksinstellingen, retailers, producenten, branders, koffiemerken,... Op maat van de klant, met aandacht voor kwaliteit, en met kennis van de hele keten:

  • Onze expertise ligt zowel in producerende landen (samenwerkingen met koffiecoöperaties, bedrijven en projecten in origine) als in consumerende landen (samenwerkingen met branders, retailers,...); we kennen de uitdagingen van alle stakeholders in de volledige keten 

  • Onze aanpak is down to earth, concreet en praktisch; ons advies is objectief, bruikbaar en realistisch

  • Onze focus ligt helemaal op koffie; we geloven dat zinvol advies voortkomt uit grondige expertise en kennis van het product, alle productieprocessen, en de markt. 

PROJECTEN

WP_20161021_14_16_38_Pro.jpg

Strategisch plan en businessplan opgemaakt bij verschillende koffiecoöperaties in Afrika.

IMG_8564_edited.jpg

Advies bij ontwikkeling van een nieuw koffie-assortiment onder eigen merk van een supermarktketen.

X - andere optie.jpg

Advies bij ontwikkeling van nieuwe koffieproducten voor een restaurantketen.

20180928_105858.jpg

Organisatie van professionele cupping-sessies voor producenten en internationale kopers, op de internationale beurzen in zowel Europa, de Verenigde Staten als in Afrika.

IMG_2499.JPG

Advies rond risicomanagement voor koffiecoöperaties, voornamelijk in Afrika.

X - Andere optie(2).jpg

Advies rond externe communicatie aan koffiecoöperaties.

DSC01988.JPG

Kwaliteitsadvies en opleidingen voor een internationaal project ten gunste van de  ‘herlancering’ van de productie in de koffiesector (robusta) in West-Afrika.

X - andere optie(3).jpg

Brede assessment van de koffiesector in enkele Afrikaanse landen met aanbevelingen voor het duurzaam ontwikkelen van de sector