KOFFIE-ANALYSES

Groene koffie

 

Fysische defecten-telling, screening, vochtbepaling en evaluatie van smaak en aroma zorgen voor een volledige analyse van een staal groene koffie.

 

De analyses zijn gebaseerd op de CQI protocols (Coffee Quality Institute, Q-grading) en maken zo de evaluatie van koffie objectiever. 

 

De smaak/aroma-evaluatie wordt aangevuld met de fysische analyse voor een volledig beeld van de groene koffie.

 

Gebrande koffie

Het type gebrande koffie dat geanalyseerd wordt en de gewenste informatie bepalen welk evaluatiesysteem we gebruiken.

 

Ook hier richten we ons op de organoleptische karakteristieken van het product. We nemen ook enkele parameters mee die een directe impact hebben op smaak en aroma (kleur, vocht, restzuurstof).

  • Evaluatie en beschrijving van een specifiek gebrand product of een volledige koffielijn. Dit helpt u de juiste aankoopbeslissing te nemen.

  • Regelmatige analyses van gebrande koffieproducten garanderen de uniformiteit over een langere periode.

  • Smaak-achteruitgangstesten, verpakkingstesten, et cetera.

Principes

We hanteren de volgende principes tijdens de analyse:

  • Volledige neutraliteit: blindtesten ten opzichte van referentiepunten, zonder vooroordelen. Alle koffies krijgen een faire kans.

  • We passen de procedures heel strikt toe.

  • Parameters zoals watersamenstelling, temperatuur en extractietijd houden we bijzonder goed onder controle.

  • Verzekerde onafhankelijkheid en confidentialiteit.

1/4

Contact | Contacteer | Contactez CoffeeLab Independent