GROENE KOFFIE TRAINING

Intensive: 2x5hr. groene koffie training/cupping

Coffeelab Independent organiseert super-intensieve groene koffietrainingen gebaseerd op veel professioneel geleide cupping sessies.

Naast de introductie in koffiecupping biedt de koffietraining een breed begrip in de relatie tussen koffiekwaliteit, productie, markt, pricing…

 

De volgende thema’s komen aan bod:

  • De basis van de chemie achter koffie.

  • Smaken en aroma’s, theorie en praktijk.

  • Basis cupping, principes en introductie van scoringssysteem van Q-Grading.

  • Koffies proeven met verschillende profielen van verschillende origines. Op een korte tijd veel praktijk!

  • Inzicht in de relatie kwaliteit, productie, markt, prijzen.

Voor wie?
  • Producenten.

  • Consultants in koffieprojecten.

  • Mensen in de financiering van koffieprojecten.

  • Koffieprofessionals, barrista’s, ‘coffee-lovers’.

Wat leer je?
  • De cupping basics.

  • Groene koffie evalueren op objectieve basis.

  • De achtergrond van koffie: verwerking, hoogte, variëteiten, markt, pricing

Praktisch
  • 2x5 uur training (dag 1: 13:00-18:00; dag 2: 8:30-13:30)

  • Min 4 personen

  • 300 EUR/person (excl. BTW)

  • Dutch/English/French

Extra strong: 4 dagen groene koffie training

Deze training wordt enkel in het Engels en het Frans gegeven.

Combining coffee theory with lots of cupping makes this training interactive, intensive, instructive and gives producers a very good understanding of their position in the world of coffee qualities and coffee market.

 

This unique concept proved to work very well as strong initiation on cupping (Qgrading, R-grading) and at the same time enlightening on coffee quality in relation to production, varieties, pricing, market...

Beside lots of cupping practice the following topics will be discussed all in relation to quality and cuppings:

  • The basics of Coffee Chemistry

  • Tastes and aroma, theory and practice

  • The cupping principles and protocols

  • Coffee types, varieties, processing

  • Market basics, sources of market information, ICO classification, differentials, contracting

  • Certification schemes

 

For who?

Representatives of producer coops, coffee projects in origin

Practical

The training is organized on demand and in origin.

‘Your training was such an eye-opener’

John Nuwagaba, General Manager Ankole Coffee Producers Cooperative

‘I have learned so many new aspects of coffee’

Anna Kiemen, Coffee manager, Fairtrade Germany

1/3

Contact | Contacteer | Contactez CoffeeLab Independent