top of page

INTRO & TEAM

Raf Van den Bruel startte CoffeeLab Independent™ in 2014 met als basis een jarenlange ervaring in aankoop, kwaliteitsbepaling en duurzaamheid van groene en gebrande koffie (Q-grader sinds 2012). In 2022, vele smaakevaluaties en consultancy-opdrachten verder, werd CoffeeLab Independent ondergebracht in hetzelfde pand als de micro-branderij van RAF COFFEE. Sinds 2021 werkt Adeline Vandorpe, Q-grader met ervaring in aankoop van groene koffie en productmanagement, mee in het labo. Verder werken we, afhankelijk van de opdracht, samen met andere experts (bv. Christoph Grasser rond business development, Peter Kettler rond de Amerikaanse markt) om tot de beste resultaten te komen. 

Een onafhankelijke positie in de sector

CoffeeLab Independent is een expertisecentrum voor koffie: van analyses tot proeftrainingen tot consultancy. De ruime expertise in de specifieke en complexe koffiesector zorgt ervoor dat onafhankelijkheid en neutraliteit basisprincipes zijn van het koffielabo. U kan steeds rekenen op een objectieve en professionele omkadering.

Focus op koffie, en de klant

De koffieproductie en koffiemarkt hebben een heel specifieke en complexe dynamiek. Omdat we grondig werk willen leveren focussen we ons enkel op de koffiesector. Onze brede ervaring in de koffiesector (zowel in productielanden, in de markt van groene koffie als in de consumentenmarkt) geeft steevast een verfrissende insteek en een degelijk resultaat. Onze onafhankelijkheid zorgt ervoor dat het langetermijnbelang van de klant voorop staat.

Team

202201-Rafcoffee-hoofdbeeld_edited_edite

Raf Van den Bruel

  • LinkedIn
Knipsel_edited.jpg

Adeline Vandorpe

  • LinkedIn

+32 476 54 68 04

bottom of page