CoffeeLab Independent™ biedt uitgebreide fysische en smaakanalyses op zowel groene koffie als gebrande koffieproducten.
Alle analyses zijn gebaseerd op de procedures en standaarden van het CQI (Coffee Quality Institute) en gebeuren in een volledig uitgerust labo. We respecteren steeds deze principes:
-
Volledige neutraliteit: blinde smaaktesten ten opzichte van referentiestalen, zonder vooroordelen.
-
Heel strikt toepassen van procedures.
-
Exacte controle van parameters zoals watersamenstelling, temperatuur en extractietijd.
-
Verzekerde onafhankelijkheid en confidentialiteit.
KOFFIE ANALYSES
ANALYSES GROENE KOFFIE
Een gedeeltelijke (enkel organoleptisch) of een volledige analyse (fysische en organoleptische evaluatie) van een staal groene koffie omvat:
-
fysische analyse:
-
defectentelling (SCA defect classification method),
-
screening (14-15-16-17-18),
-
kleurbepaling (Neuhaus Neotec Colortest 2)
-
vochtbepaling (Sinar capacitance en Kern moisture meter)
-
-
organoleptische analyse:
-
Arabica; SCA procedures (Q-grading)
-
Robusta; Q-Robusta grading procedures
-
Bij defect (1/5 cups) worden 10 extra cups geproefd, om frequentie van defect te evalueren.
-
PRAKTISCH
Stalen van 350g groene koffie, correct verpakt en gelabeld.
Adres voor verzending:
CoffeeLab Independent
Raf Van den Bruel
Striemenbergstraat 13A
9040 Gent, België
De resultaten (in pdf, per mail) zijn beschikbaar binnen de 5 werkdagen.
Prijzen:
-
180 EUR/staal voor een volledige analyse (excl. BTW en verzendingskosten staal).
-
150 EUR/staal voor een gedeeltelijke analyse (enkel organoleptisch) (excl. BTW en verzendingskosten staal).
-
5% korting vanaf een analyse van 4 stalen (1 verzending).
-
Voor een continue, systematische analyse en opvolging van uw stalen maken we heel graag een gepaste offerte.
ANALYSES GEBRANDE KOFFIE
CoffeeLab Independent voert smaakanalyses uit op gebrande koffieproducten. Dit gebeurt op basis van uw precieze noden, meestal tegenover referentiestalen. Ook smaakgerelateerde parameters (brandkleur, vochtgehalte, restzuurstof,… ) worden geëvalueerd.
U kan bij ons terecht voor:
-
Ad hoc analyses (vb. bij een productie- of verpakkingsprobleem, houdbaarheidstesten, verpakking analyses, smaakbeschrijvingen)
-
Continue kwaliteitsopvolging voor uw bedrijf/organisatie (vb. om een constante smaak van producten doorheen de tijd te garanderen).
-
Benchmarking van uw product of koffie-assortiment; blinde smaaktesten (ideaal gezien proeft u zelf mee), met referentiestalen en rapportering.
Afhankelijk van de vraag van de klant wordt een voorstel op maat gemaakt en wordt een consequent en nauwkeurig evaluatiesysteem bepaald.